Diši po morju

V poletnih dneh se nas večina veseli tistih nekaj dni, ko odklopimo glavo, se prepustimo toku in uživamo v petju škržatov. Po navadi ti dnevi (pre)hitro minejo in kaj hitro se znajdemo v vsakodnevni rutini. Zato pa se je toliko slajše spomniti na tiste mirne, sončne dni s plaže.

Punce s Craftalnice so nam tokrat zastavile izziv, kjer naj bi ustvarile izdelek na temo morja. Navdih sem črpala s stojnic. Zvečer, ko se plaža sprazni, se nas večina odpravi v mesto na sladoled, pijačko ali večerjo. Obvezen je seveda sprehod po promenadi, kjer se najdets vsaj ena ali dve stojnici. Na njih prodajajo vse sorte, med drugim pa tudi izdelke z mornarskimi motivi. In to je bil moj navdih. Kakšen je končni rezultat pa ocenite sami.





Osnovo sem izrezala iz belega foto kartona. Lahko bi uporabila modro osnovo, a se mi zdi lažje pisati voščila in posvetila na belo podlago. Zato sem s Sizzix šablono pravokotnika izrezala sprednjo stran iz modrega kartona. Ker so mi krogi zelo ljub motiv, sem iz sivega papirja potiskanega z morskimi zvezdami izrezala velik krog. Rob sem nato okrasila z bordura luknjačem marjetice in nalepila. "Višek" kroga sem odrezala. Tako sem dobila ozadje čipkastega prtička.


Sledilo je izrezovanje krogov in okvirjev s šablono kroga s šivi, ki jih dobite na spletni strani Najboljšega para. Na sredino sem dodala ribico iz lepenke. Sprva sem jo poskusila pobarvati, a so se mi barve razlivale. "Les" je potegnil barvo po svoje in nastala je ena velika packarija. Zato sem se odločila za naraven videz. Mehurčki, ki jih izdihuje riba, so ostanki predhodnega rezanja za nek drug projekt. Ker se mi je zdelo, da bom kartico najlažje spravila "v promet", če jo spremenim v rojstnodnevno voščilnico, sem dodala voščilo. S šablono valovitega traku sem izrezala bel karton na katerega sem odtisnila napis vse najboljše (del seta šampiljk vse v enem).



















Izdelek prijavljam na naslednje izziv(e):

Komentarji

  1. Barve, ribico, voščilo, kroge in krogcie si sestavila v zabavno viščilnico, ki izraža pestro dogajnje sprehodov na promenadi! Hvala, ker sodeluješ v CRAFT-alnici

    OdgovoriIzbriši
  2. Ta voščilnica mi je zelo všeč. Lepo si skombinirala različne izrezke v harmonično igrivo celoto. Hvala, ker sodeluješ v CRAFT-alnici.
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Čudovita je tvoja morska voščilnica :-)) Super si jo sestavila in všeč mi je velika ribica.
    Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudovit kolaž vsega morskega. Zanimivo voščilnico si sestavila. Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

    OdgovoriIzbriši
  5. Čudovita je...vesela in razigrana, kot so dnevi na morju...

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar