Božični bling, bling


Kolikokrat greste izven svojih okvirjev? Kolikokrat se zavestno odločite poskusiti nekaj novega? Jaz večkrat. Sploh kadar se gre za ustvarjanje. Ker sem dokaj "na začetku", ni težko najti nečesa, česar še nisem poskusila. Zato se še toliko bolj z veseljem udeležujem delavnic, kjer se naučim in poskusim kaj novega.

Tako sem se avgusta lani 🙈 (jaaaa, saj vem...) udeležila delavnice s Sandro Kustić Uzur, kraljico vsega kar se sveti. Pokazala nam je, kako se uporablja transfer folijo in kako se igrati z bleščicami, kar je včasih izziv. Ste poskusili kdaj ustvarjat zbleščicam? Imate otroke ali mačko? 😮😯 Potem veste o čem govorim.

Kdo bi vedel, da mi bo pol leta kasneje prišlo prav tisto, kar sem ustvarila na delavnici. Ustvarjalna ekipa bloga 52 Christmas card throwdown si je tokratnem izzivu zaželela čestitk, kjer bomo uporabile folijo. Moje izhodišče je bilo tole.



Slika dela krivico, zato sem raje posnela, a je tu še slika.


V oko mi je padla roza barva. Ne vem zakaj ravno ta, saj je res ne povezujemo z božičem, a sem poslušala intuicijo. S sizzixovo šablono sem odrezala božično zvezdo in jo pobarvala z Distress ink Picked Raspberry.



Preden sem jo embosirala s pripadajočo embossing srajčko, sem le to namazala z embossing blazinico. Tako sem jo lahko posula s srebrnim embossing prahom.



Roža je potrebovala neko "gnezdo". Nisem jo kar mogla postavit na sredino. Dolgo sem tuhtala kaj in kako bi... Na koncu sem se odločila za "slamo". Na žalost ne vem kako se temu reče, a v času velike noči jo najdete povsod, večinoma v zeleni barvi, saj se uporablja za okrasitev košaric.

Oblikovala semjo v krog, jo napršila z lepilom v spreju in po vrhu posula drobne srebrne bleščice. Nad rezultatom sem bila navdušena. Da ne bi bleščice slučajno letele dol, sem čez napršila še lak za lase.




Naredila sem še dve snežinki, ki sem ju ravno tako napršila z lepilom v spreju, a sem uporabila bele bleščice.



Izrezala sem še nekaj listov bodike, ki sem jih premazala s prahomPerfect pearls odtenek Perfect pearl.

Dodala sem še trak in napis lepe praznike, ki sem ga embosirala z belim prahom na prosojen papir. Na koncu sem papir pobarvala z istim odtenkom Distress Inka kot božično zvezdo. To pa je končni rezultat.



Čestitko prijavljam na izziv February technique challenge in Challenge 479: Anything goes na blogu Crafty Hazelnut's Christmas.

Hvala za obisk in komentarje. Se tipkamo kmalu.

Komentarji

  1. Uuuu, tole pa je objava in pol! Hvala za vse trikce in opis bleščečih postopkov. Lak za lase je sila uporabna reč. Jaz sem se enkrat z njim rešila sršena, ki je na vsak način hotel pristati na moji glavi. Jasmina me je naučila, da se tisti "slami" reče sisal. Sedaj, ko vidim, kako si ga pobleščala mi postaja še bolj všeč. Nad voščilnico pa bo mojstrica Sandra zagotovo vsaj toliko navdušena kot jaz! Hvala, ker si jo pokazala pri 52CCT.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Andreja! Lak za lase je res čudežen izdelek. Uporabljam ga za vse drugo, samo za lase ne :)))) Hvala za namig, zdaj ga bom imela tudi v ruzaku na kakšnem izletu :) Sisal... Ja, točno. Saj nekoč sem vedela, a je očitno ušlo iz glave. Prijetno ustvarjanje z bleščicami ti želim.

      Izbriši
  2. Še dobro, da si poslušala intuicijo - čudovita praznična voščilnica je nastala. Toliko drobnih dodatkov si združila v imenitno kombinacijo.
    Zelo, zelo mi je všeč in to ni kar tako, saj se sama ponavadi na daleč izogibam bleščicam :-)
    Vidiš, najine poti se vedno znova križajo, ne le na Lady E :-)
    Prijazen vikend ti želim, Majda DT

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Majda. To mi še toliko več pomeni, ker vedno občudujem tvoje mojstrovine. Res je, če ne drugje, se srečava na izzivih ;) vseeno pa upam, da se spoznava tudi v živo. Lp, Irena

      Izbriši
  3. Wauuu krasno črpaš iz zalog. Super si uporabila folijo in voščilnica je res nekaj posebnega. Hvala, da si se nam pridružila pri 52CCT. Lp Goga

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Goga. Zaloge so zaklad. Včasih ne vem kaj bi naredila iz njih, potem pa pride preblisk in tadaaaaa :)

      Izbriši
  4. Super si uporabila folijo in naredila lepo praznično čestitko :-))
    Hvala, ker rada ustvarjaš z nami pri 52CCT!

    OdgovoriIzbriši
  5. WOW your card is amazing, I just saw it on the Honourable Mentions over at 55CCT. Its stunning so I had to pop over and see how it was made. Love it, Hazel xx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you Hazel. I am very happy that they chose my card. I hope I showed you something new or at least gave you a fresh idea you can use on your next project. Have a nice day :)

      Izbriši

Objavite komentar